06 - 40 80 60 73 [email protected]

Begraven

 

Afscheidsceremonie voor een begrafenis

De dienst voorafgaande aan de begrafenis  kan worden gehouden in een kerk of de aula van de begraafplaats (indien aanwezig). Het is ook mogelijk om voor de afscheidsdienst een andere gewenste locatie te gebruiken.

Na een begrafenis kan er een moment van samenkomen worden georganiseerd. Dit kan in de aula of op een andere door u gekozen locatie worden gehouden, bijvoorbeeld een sportkantine of andere horecagelegenheid

Als u graag begraven wilt worden kunt u kiezen tussen een algemeen graf of een zogenaamd eigen graf. In een algemeen graf worden meestal drie voor elkaar vreemde personen boven elkaar begraven. De grafrust is minimaal 10 jaar. De beheerder van de begraafplaats blijft de eigenaar van het graf en bepaalt wat er met het graf gebeurt. Voor een gedenkteken heeft men een derde van de oppervlakte ter beschikking

Wilt u graag een eigen graf?

Een eigen graf is aanzienlijk duurder dan een algemeen graf. Een van de nabestaanden wordt rechthebbende voor een bepaalde periode (20 of 30 jaar). De rechthebbende bepaalt  wie er in het graf worden begraven.

Aan een eigen graf zijn de volgende kosten verbonden: grafrecht, onderhoudsbijdrage, het openen en sluiten van het graf, plaatsen van een gedenkteken. Per begraafplaats (gemeente) zijn de kosten verschillend. Deze kosten worden opgenomen in de uiteindelijke kostenbegroting, zodat u een compleet overzicht heeft van alle kosten.


Dragen naar een laatste rustplaats

Om de overledene naar het graf te begeleiden kan gebruik gemaakt worden van een rijdende baar of dragers van Hartegroet Uitvaartverzorging. Het is uiteraard ook mogelijk om dat zelf te doen met zes personen uit de familie of vriendenkring. Het kan een troostrijke gedachte zijn de overledene met elkaar naar de laatste rustplaats te dragen en op het graf te zetten.

Bij het graf kan de kist met de overledene blijven staan, maar kan ook dalen. Dit kan met een graflift of met vier of zes touwen. De nabestaanden kunnen dit zelf doen. Het is ook mogelijk zelf het graf te dichten of een gedeelte daarvan. Dit kan het gevoel geven het afscheid helemaal af te ronden. Voor kinderen kan dit ook een speciale gebeurtenis zijn.


Begraafplaatsen in de regio Elst, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug

Rhenen:         Larikshof, Autoweg 25, 3911 TK, Rhenen

Elst :               Oude begraafplaats Rijksstraatweg 83 c, 3921AC, Elst Utr

Amerongen:  Nieuwe Begraafplaats, Holleweg 33, 3958 EA, Amerongen

Leersum:       Algemene Begraafplaats Leersum, Burgemeester van den Boschlaan 65, 3956DC, Leersum

Veenendaal:  Munnikenhof, Munikkenweg 4, 3905 MH, Veenendaal

Meer informatie over de uitvaart?

Een belangrijk onderdeel van het rouwproces is het afscheid kunnen en willen nemen van een dierbare op een menselijke en respectvolle wijze. Hartegroet Uitvaartverzorging helpt u en nabestaanden op een professionele en persoonlijke wijze bij het voorbereiden en uitvoeren van een passende uitvaart. Ongeacht waar u bent verzekerd.

24/7 bereikbaar