06 - 40 80 60 73 [email protected]

Cremeren

 

Afscheidsceremonie voor een crematie

Voordat de crematie begint vindt er meestal een afscheidsbijeenkomst plaats in de aula van het crematorium. Uiteraard is het ook mogelijk om dit op een andere locatie te doen. Het is belangrijk om voldoende tijd te plannen voor een afscheidsbijeenkomst in het crematorium. Hiermee wordt voorkomen dat er haast gemaakt moet worden tijdens de afscheidsceremonie. Na de afscheidsdienst kan de kist met de overledene aan het zicht onttrokken worden of blijven staan. Dit is vaak een emotioneel en aangrijpend moment, maar maakt het afscheid wel compleet.

Het cremeren gebeurt bijna altijd onmiddellijk na de dienst in de aula. Vaak is  het mogelijk met een paar naasten mee te gaan naar de ruimte waar de overledene wordt gecremeerd om de overledene tot het laatst toe te begeleiden.

Na de crematie kan er een moment van samen komen worden georganiseerd, dit kan in de aula van het crematorium worden gehouden of op een door u gewenste locatie elders, bijvoorbeeld een sportkantine of andere horecagelegenheid.


Crematoria in de regio Elst, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug

Ede:                Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA, Ede

Leusden:        CBA Amersfoort, Dodeweg 31, 3832 RE, Leusden

Tiel:                Crematorium de Linge, Medelsestraat  Oost 20, 4004 LE, Tiel

Utrecht:          Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7, 3565 AM, Utrecht

Arnhem:         Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP, Arnhem

 

Meer informatie over de uitvaart?

Een belangrijk onderdeel van het rouwproces is het afscheid kunnen en willen nemen van een dierbare op een menselijke en respectvolle wijze. Hartegroet Uitvaartverzorging helpt u en nabestaanden op een professionele en persoonlijke wijze bij het voorbereiden en uitvoeren van een passende uitvaart. Ongeacht waar u bent verzekerd.

24/7 bereikbaar