06 - 40 80 60 73 [email protected]

Verzekeringen

 

Een begrafenis of crematie brengen kosten met zich mee. Hoeveel een uitvaart kost is sterk afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden. Hartegroet Uitvaartverzorging informeert u en geeft u graag inzicht in de prijzen van de verschillende keuzemogelijkheden.


Uitvaart op maat, ongeacht waar u verzekerd bent

Veel mensen sluiten een uitvaartverzekering af, zodat nabestaanden niet voor onaangename financiële verrassingen komen te staan. Hartegroet Uitvaartverzorging verzorgt iedere uitvaart, ongeacht waar u verzekerd bent. Wij denken graag met u mee bij het invullen van de uitvaart en houden hierbij rekening met welk soort uitvaartverzekering er is afgesloten.


Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt tot een maximaal bedrag de kosten van een uitvaart. Hiermee voorkomt u dat nabestaanden voor onverwachte kostenposten komen te staan. Door premie te betalen aan de uitvaartverzekeraar wordt de uitvaart geregeld zoals is afgesproken in de polis of er wordt er een geldbedrag uitgekeerd waarmee de uitvaart betaald kan worden.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De meest populaire is de naturaverzekering waarbij een uitvaart van begin tot eind wordt geregeld. Daarnaast is er ook een kapitaalverzekering die keert geld uit aan de nabestaanden zodat zij de uitvaart kunnen regelen en betalen. Bij een koopsomuitvaartverzekering wordt de gehele premie in één keer betaalt.


Naturaverzekering

Een naturaverzekering keert geen geld uit, maar vergoedt diensten en producten die door Hartegroet Uitvaartverzorging worden geleverd. Nabestaanden kiezen de producten en diensten voor de uitvaart en de verzekeraar betaalt de kosten.

Hierdoor hebben de nabestaanden geen omkijken naar de financiële afwikkeling van de uitvaart.


Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een uitvaartverzekering waarbij na het overlijden van de verzekerde een geldbedrag wordt uitgekeerd. De nabestaanden krijgen dus het bedrag dat staat vermeld op de uitvaartpolis en kunnen hiermee de uitvaartkosten betalen.

Meer informatie over de uitvaart?

Een belangrijk onderdeel van het rouwproces is het afscheid kunnen en willen nemen van een dierbare op een menselijke en respectvolle wijze. Hartegroet Uitvaartverzorging helpt u en nabestaanden op een professionele en persoonlijke wijze bij het voorbereiden en uitvoeren van een passende uitvaart. Ongeacht waar u bent verzekerd.

24/7 bereikbaar